Rekbouten; voor een zekere bevestiging in een warme omgeving

In onder andere turbines of ketels worden warmtewisselaars gebruikt, ook wel heat exchangers genoemd. Door de hoge temperaturen binnen de turbine of ketel is het belangrijk dat de bouten bestand zijn tegen deze hitte, dit doen de bouten door uit te zetten wanneer ze in een voorgeboord gat worden aangedraaid .De rekbouten zijn verkrijgbaar in de maten vanaf M16 tot en met M125.

Voordelen van rekbouten

Rekbouten worden langer/rekken uit in omstandigheden waar het warm is waardoor ze niet breken. Daarnaast zorgen de bouten er voor dat de constructie stevig tegen elkaar aanblijft wanneer de temperatuurverschillen plaatsvinden.

Daarnaast zijn de bouten gemaakt van onder andere 21CrMoV57 (GA materiaal) en zijn ze volledig traceerbaar en gecertificeerd

Extra’s die wij doen voor de klant

  • Zeer snelle levering waardoor je niet stil staat tijdens de onderhoudstop. In een aantal gevallen kan dezelfde dag al geproduceerd worden.
  • Heb je een tekening van de bout? Wij zorgen er voor dat de rekbout volgens de tekening wordt geproduceerd door een Europese leverancier met certificering.
  • Voorraad van een aantal standaard rekbouten DIN2510 type L.

 

Neem contact op voor meer informatie