Oppervlaktebehandelingen

Verschillende oppervlaktebehandelingen voor uw bevestigingsartikelen.

Oppervlaktebehandelingen

Een oppervlaktebehandeling is van belang voor de levensduur, duurzaamheid en kwaliteit van producten. Oppervlaktebehandelingen zijn vaak nodig om een optimaal product te kunnen leveren. Oppervlaktebehandelingen worden met name gedaan voor corrosiebestendigheid. Hieronder een aantal veelgebruikte oppervlaktebehandelingen die wij aanbieden.

Duplex PD Fasteners Speciale bevestigingsmaterialen

Thermisch verzinken

Bij thermisch verzinken wordt ervoor gezorgd dat er een krachtige legering ontstaat tussen staal en zink, met daaromheen nog een laagje puur zink. Het verzinkte oppervlak laat vervolgens de zinkkristallen zien.

Thermisch verzinken geeft een goede corrosiebestendige laag.

Double nut fastening technique to prevent loosen in post or long structure assembly

Elektrolytisch verzinken

Elektrolytisch verzinken is een manier om staal te voorzien van een dun laagje zink. Met behulp van elektrolyse worden zinkionen neergeslagen op het product. De deklaag die ontstaat is glanzend, hard en corrosiebestendig.

The threaded bolt lies on the shiny hex nuts. Nuts lie in several rows on a metal panel for electrical Cabinet. The nuts round base. Fasteners to building structures.

Vernikkelen

Vernikkelen zorgt voor een harder, slijtvaster en corrosiewerend oppervlak. Het is bovendien goed soldeerbaar en chemisch bestendig. Vernikkelen zorgt voor een egale deklaag over het hele product. 

Duplex PD Fasteners Speciale Bevestigingsmaterialen

Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om aluminium te voorzien van een oxidelaag. Dit gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën de corrosiebestendigheid worden verbeterd. 

Duplex PD Fasteners Speciale bevestigingsmaterialen

Verchromen

Verchromen wordt vaak toegepast wanneer anodiseren niet mogelijk is. Ook als een product bescherming tegen corrosie nodig heeft, maar tegelijkertijd elektrisch geleidend dient te zijn, wordt er voor verchromen gekozen. 

Metal bolts and nuts  in a row background. Chromed screw bolts and nuts isolated. Steel bolts and nuts pattern. Set of Nuts and bolts. Tools for work. Black and white

Zinc-flake coating

Een zinc-flake coating beschermt uw producten langdurig tegen corrosie. De combinatie van zink en aluminium in een gepolymeriseerde cross-linked organische matrix verzekert een corrosiebescherming die vele malen hoger is dan een zuivere zinklaag met gelijke laagdikte. 

IMG_9880.jpg

GEOMET coating

GEOMET is een niet-elektrolytisch watergedragen zinc flake coatingsysteem, waarmee op milieuvriendelijke wijze een zeer hoge corrosiebescherming bij dunne laagdiktes wordt gerealiseerd.

Duplex PD Fasteners Speciale Bevestigingsmaterialen

PFTE coating

PTFE staat voor polytetrafluorethyleen en is de meest bekende NON-stick coating onder alle coatings. Het is een zeer dun laagje dat bestand is tegen hele hoge én lage temperaturen. Daarnaast is het ook bestand tegen chemische stoffen. 

37538092 - bolt and nut ptfe coated  isolated on white background

XYLAN Coating

Xylan, ook een PTFE-coating, is gebaseerd op een organisch oplosmiddel en is begin jaren 70 primair ontwikkeld voor het coaten van bevestigingsmaterialen en zorgt voor een geweldige bescherming tegen corrosie. 

Onze specialisten helpen u graag verder met welke oppervlaktebehandeling er nodig is voor de materialen van uw project. Indien er een andere oppervlaktebehandeling nodig is, kunnen wij deze ook leveren. Neem contact op met onze productspecialisten voor de mogelijkheden en advies. 

37538095 - bolt and nut ptfe coated  isolated on white background

Custom-made

Vereist uw project maatwerk? Custom-made bevestigingsartikelen behoren tot onze mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.