Oppervlaktebehandelingen

Verschillende oppervlaktebehandelingen voor uw bevestigingsartikelen.

Oppervlaktebehandeling

Een oppervlaktebehandeling is van belang voor de levensduur, duurzaamheid en kwaliteit van producten. Oppervlaktebehandelingen zijn vaak nodig om een optimaal product te leveren. De behandelingen worden met name gedaan voor corrosiebestendigheid. Hieronder een aantal veelgebruikte oppervlaktebehandelingen die wij aanbieden.

hastelloy

Thermisch verzinken

Bij thermisch verzinken ontstaat er een krachtige legering tussen staal en zink, met daaromheen nog een laagje puur zink. Het verzinkte oppervlak vertoont bovendien de zinkkristallen.

Thermisch verzinken geeft een goede corrosiebestendige laag.

Double nut fastening technique to prevent loosen in post or long structure assembly

Elektrolytisch verzinken

Elektrolytisch verzinken is een manier om staal te voorzien van een dun laagje zink. Met behulp van elektrolyse worden zinkionen neergeslagen op het product. De deklaag die ontstaat is glanzend, hard en corrosiebestendig.

The threaded bolt lies on the shiny hex nuts. Nuts lie in several rows on a metal panel for electrical Cabinet. The nuts round base. Fasteners to building structures.

Vernikkelen als oppervlaktebehandeling

Vernikkelen zorgt voor een harder, slijtvaster en corrosiewerend oppervlak. Het is bovendien goed soldeerbaar en chemisch bestendig. Vernikkelen zorgt voor een egale deklaag over het hele product. 

Duplex PD Fasteners Speciale Bevestigingsmaterialen

Oppervlaktebehandeling Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling die aluminium voorziet van een oxidelaag. Dit gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Vervolgens wordt door afsluiten van de poriën de corrosiebestendigheid verbeterd. 

hastelloy

Oppervlaktebehandeling Verchromen

Verchromen wordt vaak toegepast wanneer anodiseren niet mogelijk is. Wanneer een product bescherming tegen corrosie nodig heeft, maar ook elektrisch geleidend dient te zijn, kiest men voor verchromen. 

Metal bolts and nuts  in a row background. Chromed screw bolts and nuts isolated. Steel bolts and nuts pattern. Set of Nuts and bolts. Tools for work. Black and white

Oppervlaktebehandeling Zinc-flake coating

Een zinc-flake coating beschermt uw producten langdurig tegen corrosie. De combinatie van zink en aluminium in een gepolymeriseerde cross-linked organische matrix verzekert een corrosiebescherming. Deze bescherming is bovendien vele malen hoger is dan een zuivere zinklaag met gelijke laagdikte. 

IMG_9880.jpg

GEOMET coating als oppervlaktebehandeling

GEOMET is een niet-elektrolytisch watergedragen zinc flake coatingsysteem.  Hiermee wordt op milieuvriendelijke wijze een zeer hoge corrosiebescherming bij dunne laagdiktes gerealiseerd.

Duplex PD Fasteners Speciale Bevestigingsmaterialen

PFTE coating

PTFE staat voor polytetrafluorethyleen en is de meest bekende NON-stick coating onder alle coatings. Het is een zeer dun laagje dat bestand is tegen hele hoge én lage temperaturen. Bovendien is het ook bestand tegen chemische stoffen. 

37538092 - bolt and nut ptfe coated  isolated on white background

XYLAN Coating

Xylan, ook een PTFE-coating, is gebaseerd op een organisch oplosmiddel. Deze is begin jaren 70 ontwikkeld voor het coaten van bevestigingsmaterialen en beschermt geweldig tegen corosie. 

Onze specialisten helpen u graag verder met welke oppervlaktebehandeling er nodig is voor de materialen van uw project. Indien er een andere behandeling of ander product nodig is, kunnen wij deze ook leveren. Neem contact op met onze productspecialisten voor de mogelijkheden en advies. 

37538095 - bolt and nut ptfe coated  isolated on white background

Custom-made oppervlaktebehandeling

Vereist uw project maatwerk? Custom-made bevestigingsartikelen en behandelingen behoren tot onze mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.