Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Oppervlaktebehandelingen - PD Fasteners

OPPERVLAKTEBEHANDELINGEN

Verschillende oppervlaktebehandelingen voor uw bevestigingsartikelen.

OPPERVLAKTEBEHANDELING

Een oppervlaktebehandeling is van belang voor de levensduur, duurzaamheid en kwaliteit van producten. Oppervlaktebehandelingen zijn vaak nodig om een optimaal product te leveren. De behandelingen worden met name gedaan voor corrosiebestendigheid. Hieronder een aantal veelgebruikte oppervlaktebehandelingen die wij aanbieden.

Thermisch verzinken

Bij thermisch verzinken ontstaat er een krachtige legering tussen staal en zink, met daaromheen nog een laagje puur zink. Het verzinkte oppervlak vertoont bovendien de zinkkristallen.Thermisch verzinken geeft een goede corrosiebestendige laag.

Elektrolytisch verzinken

Elektrolytisch verzinken is een manier om staal te voorzien van een dun laagje zink. Met behulp van elektrolyse worden zinkionen neergeslagen op het product. De deklaag die ontstaat is glanzend, hard en corrosiebestendig.

Vernikkelen als oppervlaktebehandeling

Vernikkelen zorgt voor een harder, slijtvaster en corrosiewerend oppervlak. Het is bovendien goed soldeerbaar en chemisch bestendig. Vernikkelen zorgt voor een egale deklaag over het hele product.

Oppervlaktebehandeling anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling die aluminium voorziet van een oxidelaag. Dit gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Vervolgens wordt door afsluiten van de poriën de corrosiebestendigheid verbeterd.

Oppervlaktebehandeling verchromen

Verchromen wordt vaak toegepast wanneer anodiseren niet mogelijk is. Wanneer een product bescherming tegen corrosie nodig heeft, maar ook elektrisch geleidend dient te zijn, kiest men voor verchromen.

Oppervlaktebehandeling zinc-flake coating

Een zinc-flake coating beschermt uw producten langdurig tegen corrosie. De combinatie van zink en aluminium in een gepolymeriseerde cross-linked organische matrix verzekert een corrosiebescherming. Deze bescherming is bovendien vele malen hoger is dan een zuivere zinklaag met gelijke laagdikte.

GEOMET coating als oppervlaktebehandeling

GEOMET is een niet-elektrolytisch watergedragen zinc flake coatingsysteem. Hiermee wordt op milieuvriendelijke wijze een zeer hoge corrosiebescherming bij dunne laagdiktes gerealiseerd.

PFTE coating

PTFE staat voor polytetrafluorethyleen en is de meest bekende NON-stick coating onder alle coatings. Het is een dun laagje dat bestand is tegen hele hoge én lage temperaturen. Bovendien is het ook bestand tegen chemische stoffen.

XYLAN coating

Xylan, ook een PTFE-coating, is gebaseerd op een organisch oplosmiddel. Deze is begin jaren 70 ontwikkeld voor het coaten van bevestigingsmaterialen en beschermt geweldig tegen corosie.

CUSTOM-MADE

Vereist uw project maatwerk? Custom-made speciale bevestigingsartikelen behoren tot onze mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.