Oogbouten Nodig?

Een oogbout is een bout waarvan de kop gevormd wordt door een klein oog. Vaak worden de oogbouten gebruikt voor sluitingen en spalkklemmen. Het is een stevige stalen ring die voorzien is van een pen waarop schroefdraad aanwezig is. Een oogbout wordt vaak op plaatsen gebruikt waar men een bevestigingsring nodig heeft die door de ondergrond heen vastgezet kan worden. Oogbouten worden ook wel eens gebruikt ter bevestiging van de staaldraden die bij het laadgerei worden gebruikt om de laadbomen goed vast te zetten. Kortom: een handig bevestigingsartikel!

Oogbouten zijn er is veel verschillende vormen en formaten en in veel gevallen zijn ze specifiek op maat gemaakt. Peco Douwes Group maakt de oogbouten in elk formaat en van elk gewenst materiaal en oppervlaktebehandeling. Bij ons vindt u dus altijd de juiste oogmoer!

Denkt u toch dat de oogmoer niet het geschikte product is voor uw project? Neem dan eens een kijkje bij onze andere producten, zoals onze studbolts, hamerkopbouten en zeskantbouten.

Groot distributeur Oogbouten

Wij hebben altijd een standaard voorraad oogbouten volgens de DIN 582, maar uiteraard zijn er ook oogbouten voor speciale toepassingen. Zoekt u een speciale of standaard oogbout? Neem contact met ons op. We bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden. Hoe speciaal en specifiek uw bevestigingsartikel ook moet zijn, Peco Douwes Group levert het!