Super duplex

Wat is Super Duplex 1.4501?

Werkstofnummer 1.4501 is een hogere variant van Duplex. Duplex is een vorm van roestvast staal (RVS) gevormd uit een legering (een vaste oplossing van een of meer metalen in een ander metaal) van austeniet en ferriet. Normaal gesproken ligt de verhouding van de legering tussen de 40:60 en 50:50. Super Duplex heeft een aantal voordelen ten opzichte standaard roestvast staal, namelijk: 

  • Het kan een hogere treksterkte verwerken als standaard roestvast staal 
  • Bovendien biedt het een betere weerstand tegen gelokaliseerde corrosie 

Super Duplex is een vorm van Duplex waarbij de PRE, oftewel pitting corrosion resistance equivalent (de weerstand tegen lokale corrosie), boven de 40 ligt. Hoewel er enkele alternatieven zijn met gelijkwaardige karakteristieken, heeft elke vorm van Duplex minder kosten in de productie waardoor het gebruik erg kostenefficiënt is. 

Super Duplex PD Fasteners Speciale bevestigingsmaterialen

Eigenschappen

Door het kiezen van een geschikte samenstelling is het mogelijk roestvaste staalkwaliteiten te produceren met een structuur die bestaat uit zowel ferriet als austeniet. Deze groep roestvaste staalkwaliteiten staan bekend onder de naam Duplex roestvast staal. Ten opzichte van de austenitische RVS-kwaliteiten, wordt Duplex met name gekenmerkt door goede mechanische eigenschappen in combinatie met een hoge corrosieweerstand (tot een temperatuur van ongeveer 315ºC). In het bijzonder zijn Duplex materialen ook eenvoudig te lassen en te bewerken, daarom worden ze onder meer veel toegepast in: 

  • Olie- en gasindustrie;
  • Chemie en petrochemie; 
  • Bio-industrie; 
  • Voedingsmiddelenindustrie; 
  • Maritieme toepassingen; 
  • Waterzuiverings- en ontziltingsinstallaties; 
  • Papierverwerkende industrie. 

Super Duplex 1.4501 in uw project

Kortom, wilt u dit hoogwaardige materiaal gebruiken in uw project? Peco Douwes is uw partner bij uitstek. Al onze producten zijn in alle formaten leverbaar in Super Duplex. Onze specialisten bespreken graag uw wensen en de levermogelijkhedenWilt u één of meerdere van onze producten in Super Duplex bestellen, neem dan contact met ons op. Ook als u een ander materiaal wilt gebruiken is Peco de partner voor u. 

Custom-made

Vereist uw project maatwerk? Custom-made bevestigingsartikelen behoren tot onze mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.