Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Hastelloy | Bevestigingsartikelen | Corossie en hitte bestendig

Hastelloy

Deze legering is een nikkel-kobalt-chroom-molybdeenlegering met een hoge corrosiebestendigheid, ook bij hoge temperaturen.

Hastelloy

Deze legering is een nikkel-kobalt-chroom-molybdeenlegering met een hoge corrosiebestendigheid. Bovendien is de legering ook zeer goed bruikbaar bij hoge temperaturen. De legering is bestand tegen diverse bijtende en zure substanties. Daardoor zijn Hastelloy bevestigingsartikelen goed van toepassing in onder andere de chemische industrie. 

Het maken van Hastelloy is een complex proces waarbij veel elementen zoals wolfraam, koolstof, titanium, aluminium, mangaan, koper, kobalt, chroom enz. worden gemengd tot het basisingrediënt van het overgangsmetaal dat in wezen een op nikkel gebaseerde stof is. De onderdelen hebben de basiseigenschappen dat ze niet alleen bestand zijn tegen hoge temperaturen, maar ook tegen corrosieve omgevingen.

Verhoudingen van de legering

De verhoudingen van de verschillende stoffen is niet altijd gelijk, er kan in de ene legering bijvoorbeeld meer nikkel zitten dan in de andere legering. Om dit op te lossen wordt er gebruik gemaakt van een aanduiding. Deze aanduiding wordt achter de legering gezet en maakt duidelijk welke specifieke samenstelling het materiaal precies heeft. Laat het ons vooral weten als u hier vragen over heeft of meer wilt weten over de verhoudingen van Hastelloy. 

Uitvoeringen

Hastelloy komt voor in verschillende vormen & soorten(C4 – C22 – C276), variërend van open matrijzen tot assen, platen, platen, rond staf  en contourringen. Ongeacht de vorm van Hastelloy, biedt het voordelen zoals kracht bij hoge temperaturen in de omgeving en vacuüm, die chemisch statisch zijn.

Hastelloy-metaal is uitgegroeid tot de meest geprefereerde optie voor het bieden van meer weerstand tegen corrosie dan enig ander metaal zoals dat ene Ni-Cr-Mo. De onderdelen worden gebruikt voor veeleisende toepassingen, waarbij de maatvoering bepalend is.

Hastelloy in uw project

Wilt u deze legering gebruiken in uw project? Peco Douwes is uw partner bij uitstek. Al onze bevestigingsartikelen zijn in alle formaten leverbaar en in elk gewenst materiaal. Onze specialisten bespreken graag uw wensen en de levermogelijkheden. Wilt u één of meerdere van onze producten bestellen, neem dan contact met ons op. Ook als u een ander materiaal wilt aanvragen is Peco Douwes de partner voor u. 

CONTACT

CUSTOM-MADE

Vereist uw project maatwerk? Custom-made speciale bevestigingsartikelen behoren tot onze mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.