Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Bumax Grades - PD Fasteners

Bumax Grades

Dit is een Zweedse producent die zich richt op bevestigingsartikelen voor in extreme omstandigheden, waar een combinatie van hoge corrosieweerstand evenals hoge treksterkte vereist is.

Bumax Grades

Bumax is de Zweedse producent van Bumax Grades die zich richt op bevestigingsartikelen voor in extreme omstandigheden waar een combinatie van hoge corrosieweerstand evenals hoge treksterkte vereist is.

De bevestigingsartikelen zijn volledig traceerbaar doormiddel van een 3.1 of 3.2 certificaat. Voor de productie van de bout en / of moer wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Europese materialen en grondstoffen, deze zijn tevens voorzien van een CE-Markering.

Bumax 88 (RVS A4)

Deze bevestigingsartikelen hebben unieke eigenschappen waardoor het betere prestaties geeft dan standaard RVS A4. Ook heeft het een hogere corrosiebestendigheid en hogere vloeigrens.

Andere voordelen zijn:

  • Treksterkte gelijk aan koolstofstaal in 8.8 kwaliteit
  • Mechanische eigenschappen (vloeigrens, rek na breuk, verlenging)
  • Minder magnetisch
  • Hogere weerstand tegen vermoeiing

Daarnaast worden de eigenschappen gehaald doordat het materiaal een hoger Molybdeen gehalte heeft (minimaal 2.5%).

Bumax 109 (RVS A4)

Bumax 109 biedt dezelfde voordelen als de 88 ten opzichte van standaard RVS A4. Het unieke voordeel is een treksterkte gelijk aan een bout in 10.9 kwaliteit.

Deze unieke eigenschap wordt behaald door een specialistisch ontwikkeld productieproces waarbij enkel gebruik gemaakt wordt van de beste Europese grondstoffen.

Alle bevestigingsartikelen worden immers geproduceerd in Zweden en zijn traceerbaar doormiddel van een 3.1 of 3.2 certificaat.

Bumax 109 Super Duplex

Bumax SDX 109 is een hoogwaardig materiaal met een uitstekende corrosiebestendigheid. De SDX 109 biedt bescherming tegen onder andere spleet, pit en stress corrosie in een agressieve omgeving.

Door een hoger level van chroom en molybdeen biedt Super Duplex een hogere corrosiebestendigheid dan Duplex.

De Bumax 109 Super Duplex is in het bijzonder geschikt voor applicaties in raffinaderijen, petrochemische industrieën, offshore platforms en kernenergie.

Bumax Grades 129 Duplex

Bumax 129 DX is uitermate geschikt voor applicaties waar een hoge treksterkte vereist is in combinatie met buigzaamheid en corrosie bestendigheid. Het materiaal heeft een minimiale treksterkte van 1.200Nm en een rekgrens van min. 1.080Nmm.

Andere unieke eigenschappen van de 129 Duplex zijn:

  • Corrosiebestendigheid – PRE >34 ten opzichte van RVS A4 PRE 25
  • Beter bestand tegen vermoeiing vergeleken met RVS A4 en koolstofstaal 12.9
  • Lagere uitzetting bij temperatuursverschillen ten opzichte van Austenitisch roestvaststaal

Ook de Bumax Duplex bevestigingsartikelen worden geproduceerd in Zweden en zijn traceerbaar doormiddel van een 3.1 of 3.2 certificaat.

CUSTOM-MADE

Vereist uw project maatwerk? Custom-made speciale bevestigingsartikelen behoren tot onze mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.