Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Certificering - PD Fasteners

CERTIFICATEN VOLGENS EN 10204

Verschillende soorten certificering bij uw bestelling.

Waarom een certificering?

In de staalwereld is het heel gewoon een certificaat aan te vragen bij een bestelling, maar waarom willen inkopers eigenlijk een certificering? Door middel van een certificering kunnen inkopers controleren of de gestelde specificaties en normen van de bestelling wel overeenkomen met de levering van de producten. Er zijn verschillende soorten certificaten.

Certificaat 2.1

Het 2.1 certificaat is een verklaring dat de te leveren producten aan de normen en specificaties die bij de bestelling zijn opgegeven voldoen. Er worden bij dit certificaat geen onderzoeksresultaten gemeld. 

 

Certificaat 2.2

Bij het 2.2 certificaat wordt verklaard dat de te leveren artikelen aan de normen en specificaties die bij de bestelling zijn opgegeven voldoen. In deze verklaring worden de resultaten beschreven van niet-voorgeschreven keuringen. 

 

Certificaat 3.1

Het 3.1 certificaat is een rapportage van de bestelde producten. Deze rapportage bevat de keuringsresultaten van een bevoegd onafhankelijk persoon van de fabriek. Deze beoordelaar bekijkt of de te leveren artikelen voldoen aan de normen en specificaties die bij de bestelling zijn opgegeven.

Op het keuringsrapport worden de materiaalspecificaties / eigenschappen  genoemd van welk voormateriaal  de bout of moer geproduceerd is, + eventuele aanvullende testen / metingen welke zijn uitgevoerd op het voormateriaal. (bijvoorbeeld:  treksterkte-rekgrens-chemische analyse-hardheid)

 

Certificaat 3.2

Het 3.2 certificaat is net als het 3.1 certificaat een keuringsrapport van de bestelde producten. Bij een 3.2 certificaat wordt er verklaard dat de productie en certificering onder toezicht van een onafhankelijke derde partij heeft plaatsgevonden. Deze derde partij (bijv. TÜV, Lloyds, Bureau Veritas) beoordeelt ook of de te leveren artikelen voldoen aan de normen en specificaties die bij de bestelling zijn opgegeven. 

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom certificering? Neem contact op met onze productspecialisten voor de mogelijkheden of advies.