Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Duurzaamheid in de fastener industrie, PD Fasteners loopt voorop. - PD Fasteners

BLOG

De WN1-norm: garantie voor topkwaliteit in bevestigingselementen

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, speelt PD Fasteners een leidende rol in het beperken van de milieu-impact van fastener productie en distributie. Onze toewijding aan milieubewuste keuzes en innovatieve oplossingen draagt bij aan een groenere toekomst voor iedereen.

Verantwoorde leverancierskeuzes

PD Fasteners kiest bewust voor Europese leveranciers die milieubewuste productie hoog in het vaandel hebben staan. Door samen te werken met leveranciers die strikte milieunormen naleven en gebruik maken van energie-efficiënte productiemethoden, zorgen we ervoor dat de fasteners die wij leveren niet alleen van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook een minimale ecologische voetafdruk hebben. Deze leveranciers gebruiken gerecyclede materialen en beperken het gebruik van schadelijke chemicaliën in hun productieprocessen, wat bijdraagt aan een schonere en duurzamere industrie.

Duurzame logistiek

Onze inzet voor duurzaamheid stopt niet bij de keuze van leveranciers. Ook in onze eigen logistiek hebben we milieuvriendelijke keuzes gemaakt. PD Fasteners maakt gebruik van een wagenpark met bestelwagens die een beperkte CO2-uitstoot hebben. Door te investeren in moderne, energiezuinige voertuigen verminderen we onze uitstoot en dragen we bij aan schonere lucht en een gezondere leefomgeving.

Bijdragen aan duurzame projecten

Indirect draagt PD Fasteners ook bij aan een beter milieu door onze betrokkenheid bij grootschalige projecten op het gebied van energietransitie. Enkele voorbeelden van deze initiatieven zijn:

LNG-Importterminal in Wilhelmshaven Duitsland

De bouw van de LNG-importterminal in de haven van Wilhelmshaven omvat een drijvende opslag- en hervergassingsinstallatie (FSRU). Deze installatie kan LNG-tankers ontvangen en het vloeibare aardgas omzetten naar de gebruikelijke aardgasvorm. PD Fasteners levert de essentiële bevestigingsartikelen voor deze complexe infrastructuur, wat bijdraagt aan een veilige en efficiënte energievoorziening.

Saint-Nazaire offshore windpark

Voor de kust van Saint-Nazaire is het eerste offshore windpark van Frankrijk gebouwd. Dit windpark zal voldoende energie produceren om 20 procent van de elektriciteit voor het departement Loire-Atlantique te voorzien. Onze gespecialiseerde fasteners zorgen voor de stevige en duurzame constructie van de windturbines, essentieel voor de betrouwbaarheid van deze hernieuwbare energiebron.

Zonnepanelen op zee bij Scheveningen

In Nederland is een innovatief project gestart waarbij zonnepanelen voor de kust van Scheveningen op drijvende pontons worden geplaatst. Dit project heeft het potentieel om 50% van de nationale energiebehoefte te dekken. De extreme omstandigheden op zee vereisen speciaal ontworpen bevestigingsartikelen. PD Fasteners levert de hoogwaardige bouten en moeren die bestand zijn tegen externe factoren zoals stormen, zeewater en sterke stromingen, en temperatuurverschillen cruciaal voor het succes van dit ambitieuze project.

Conclusie:

PD Fasteners blijft zich inzetten voor duurzaamheid in de fastener industrie. Door bewust te kiezen voor milieuvriendelijke leveranciers, duurzame logistieke oplossingen en deelname aan grootschalige duurzame projecten, dragen we bij aan een groenere en duurzamere wereld. Onze inzet voor kwaliteit en milieu zorgt ervoor dat we niet alleen voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook bouwen aan een betere toekomst voor morgen.

CUSTOM-MADE

Vereist uw project maatwerk? Custom-made speciale bevestigingsartikelen behoren tot onze mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.