Super Duplex 1.4501 RVS

Terug naar overzicht

Wat is Super Duplex 1.4501?

Super Duplex (werkstofnummer 1.4501) is een hogere variant van Duplex. Duplex is een vorm van roestvast staal (RVS) gevormd uit een legering van austeniet en ferriet. Normaal gesproken ligt de verhouding tussen de 40/60 en 50/50. Duplex heeft een aantal voordelen ten opzichte normaal roestvast staal:

  • Het is ongeveer 2x sterker dan normaal roestvast staal
  • Het biedt een betere weerstand tegen gelokaliseerde corrosie

Lokale corrosie is door de onvoorspelbaarheid bijna niet te voorkomen. Daarom wordt dit gezien als de gevaarlijkste vorm van corrosie. Super Duplex is een vorm van Duplex waarbij de PRE, oftewel pitting corrosion resistance equivalent, boven de 40 ligt. In een Nederlandse vertaling zou dit weerstand tegen lokale corrosie zijn. Op dit moment zijn er slechts 2 materialen die in een nog hogere PRE categorie vallen. Hoewel er enkele alternatieven zijn met gelijkwaardige karakteristieken aan Super Duplex, heeft elke vorm van Duplex minder kosten in de productie waardoor het gebruik erg kosten-efficiënt is!

Super Duplex 1.4501 in uw project

Wilt u dit hoogwaardige materiaal gebruiken in uw project? PECO Select Fasteners is de partner bij uitstek. Al onze producten in alle formaten zijn leverbaar in Super Duplex. Wilt u één of meerdere van onze producten in Super Duplex bestellen, neem dan contact met ons op. We bespreken graag uw wensen en de levermogelijkheden. Ook als u een ander materiaal wilt gebruiken is Peco de partner voor u.

Lees hier meer over standaard Duplex.

Eigenschappen van Super Duplex 1.4501

Door het kiezen van een geschikte samenstelling is het mogelijk roestvaste staalkwaliteiten te produceren met een structuur die bestaat uit zowel ferriet als austeniet. Deze groep roestvaste staalkwaliteiten staan bekend onder de naam Duplex roestvast staal. De verhouding ferriet en austeniet in de Duplex roestvast staal is ca. 50/50%. Ten opzichte van de austenitische RVS-kwaliteiten wordt Duplex met name gekenmerkt door goede mechanische eigenschappen in combinatie met een hoge corrosieweerstand (tot een temperatuur van ca. 315ºC). Duplex-metalen zijn ook eenvoudig te lassen en te bewerken. Daarom worden ze onder meer veel toegepast in:

  • Olie & gas industrie;
  • Chemie & petrochemie;
  • Bio-industrie;
  • Voedingsmiddelenindustrie;
  • Maritieme toepassingen;
  • Waterzuiverings- en ontziltingsinstallaties;
  • Papierverwerkende industrie.

Hoe speciaal en specifiek uw bevestigingsartikel ook is, PECO Select Fasteners levert het!

Bestel direct via 015 3615200