Rekbouten

Terug naar overzicht

Wat is een rekbout?

Rekbouten zijn bevestigingsartikelen die o.a. gebruikt worden in hittebestendige constructies (bijvoorbeeld in ketels en turbines). De rekbouten zetten uit wanneer ze in een voorgeboord gat worden aangedraaid.

Dit houdt in dat de rekbouten bij het aantrekken tot in het plastische rekgebied worden getrokken en daardoor iets langer worden. Deze bouten zijn daardoor eenmaal te gebruiken zonder risico op breken. Het voordeel van rekbouten is onder andere dat ze de aangehechte materialen bij temperatuurwisselingen met dezelfde kracht tegen elkaar houden.

Rekbouten zijn in allerlei vormen, formaten en materiaalspecificaties in gebruik. In veel gevallen maken wij ze specifiek voor u op maat. Bij Peco Douwes Group kunnen de rekbouten in elk formaat, uitvoering en materiaal geproduceerd worden. Hiermee heeft u dus altijd precies de juiste rekbouten.

Bent u niet op zoek naar een rekbout? Kijk dan eens tussen onze andere producten, zoals onze tapeinden, voorspanbouten of pasbouten.

Groot distributeur Rekbouten

Peco Douwes Group heeft altijd een voorraad standaard rekbouten (DIN 2510 type L), maar wij hebben ook rekbouten voor speciale toepassingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om voor u specifieke rekbouten te leveren. Bent u dus op zoek naar een standaard of speciale rekbout, neem dan contact met ons op voor meer informatie of advies.

Ook bij andere wensen kunnen we altijd leveren wat u zoekt. Hoe speciaal en specifiek uw bevestigingsmateriaal ook moet zijn, Peco Douwes Group levert het!

Bestel direct via 015 3615200