Duplex 1.4462 RVS

Terug naar overzicht

Wat is Duplex 1.4462?

De legering van austeniet en ferriet maakt een vorm van roestvast staal (RVS) genaamd Duplex. Dit staat ook wel bekend onder werkstofnummer 1.4462. Er zijn een aantal voordelen van Duplex ten opzichte van normaal roestvaststaal. Allereerst is het ongeveer twee keer zo sterk en daarnaast een verbeterde weerstand tegen lokale corrosie. Gelokaliseerde corrosie wordt als de gevaarlijkste vorm van corrosie gezien. Dit in verband met de onvoorspelbaarheid. Daarom is de weerstand van Duplex een groot voordeel. Er zijn enkele alternatieven met gelijkwaardige karakteristieken, maar Duplex verbruikt minder materiaal in de productie waardoor het gebruik zeer kosten-efficiënt is.

Duplex in uw project

Wilt u Duplex 1.4462 bevestigingsartikelen gebruiken in uw project? PECO Select Fasteners is uw partner bij uitstek. Al onze producten in alle formaten zijn leverbaar in elk gewenst materiaal. Wilt u één of meerdere van onze producten in Duplex bestellen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan in een persoonlijk gesprek overleggen over uw wensen en de levertijd. Ook voor het gebruik van andere materialen is PECO Select Fasteners de partner voor u. Bekijk ook eens onze Super Duplex producten!

Eigenschappen van Duplex 1.4462

Door het kiezen van een geschikte samenstelling is het mogelijk roestvaste staalkwaliteiten te produceren met een structuur die bestaat uit zowel ferriet als austeniet. Deze groep roestvaste staalkwaliteiten staan bekend onder de naam Duplex roestvast staal. De verhouding ferriet en austeniet in Duplex roestvast staal is ca. 50/50%. Ten opzichte van de austenitische RVS-kwaliteiten wordt Duplex met name gekenmerkt door goede mechanische eigenschappen in combinatie met een hoge corrosieweerstand (tot een temperatuur van ca. 315ºC). Duplex-metalen zijn ook eenvoudig te lassen en te bewerken. Daarom worden ze onder meer veel toegepast in:

  • Olie & gas industrie;
  • Chemie & petrochemie;
  • Bio-industrie;
  • Voedingsmiddelenindustrie;
  • Maritieme toepassingen;
  • Waterzuiverings- en ontziltingsinstallaties;
  • Papierverwerkende industrie.

Bekijk ook eens onze informatie over Super Duplex – 1.4501.

Hoe speciaal en specifiek uw bevestigingsartikel of materiaal ook moet zijn, PECO Select Fasteners levert het!

Bestel direct via 015 3615200